PIFSS Kuwait

The around 140m high public building is the seat of one of the most important governmental institutions in Kuwait, the Public Institution For Social Security (PIFSS). In cooperation with the Austrian lighting designer Bartenbach we have developed a solution which uses two vertical light columns at the front, roof and rear of the building´s facade.

On the one hand these tubes had to be transparent enough to let enough light pass through, on the other hand the single light points inside should not be visible. These were manufactured especially for this project, the pixels imbedded in a way to avoid shadowing while delivering a homogenous light field at the same time.
Which each pixel individually controllable smooth colour changes and bright colours can be seen on the facade.

Partner Link:
Bartenbach GmbH

OK